Damer på tur – en litt annerledes pilegrimsreise

Vær sammen i nuet – nyt stillhet og vennskap i tre dager langs St-Olavsleden fra Stiklestad til Falstad

Hva med å ta med deg en god venninne, en søster eller din mor på en pilgrimsreise langs St.Olavleden mellom Stiklestad og Falstad i Levanger? PÅ en tredages reise både til fots og på sykkel tilbyr vi nå er ferdig pakkereise.

Først opplever dere Stiklestad. Dere får fortalt den spennende historien om stedet under en omvisning og mulighet til å se utstillingen på egen hånd. Historien om Olav Haraldsson og slaget på Stiklestad i 1030 skaper kanskje noe forventning om de neste to dagene på tur.
Ekte pilegrimsovernatting i Gjesteloftet, et rekonstruert stabbur fra 1200 tallet.
Etter en god frokost vandrer dere til Munkeby Herberge i Levanger. Både åpent kulturlandskap og skogkledde åser forseres.

Videre neste dag sykler dere ned til Levanger sentrum, legg merke til den flott Trehusbyen Levanger og nyt gjerne et måltid hos Madam Backlund. Her anbefales også et besøk på Levanger Fotomuseum. En pioner i Norge hva fargefotografi angår, kjemikeren Harald Renbjør, levde her i Levanger og på museet har de satt opp hans verksted identisk med det originale og stiller hvert år ut fantastiske kopier fra hans rike arv av negativer og andre temporære utstillinger.

Siste etappe går forbi Alstadhaug kirke, en av Norges største gravhauger og Norske Skogs store fabrikkanlegg på Fiborgtangen. Ikke lenge etterpå blir det igjen landlig langs fjorden og dere ankommer Ekne og Falstadsenteret hvor siste natt tilbringes. Her kan dere ta en runde i den faste utstillingen og bruke den digitale rekonstruksjonen av stedet for å bli bedre kjent med spesielt historien fra andre verdenskrig.

Falstadsenteret ligger i et særegent historisk landskap på Ekne i Levanger. Senteret holder til i hovedbygningen til den tidligere tyske fangeleiren SS Strafgefangenenlager Falstad. Leiren var en av de største fangeleirene i Norge under 2.verdenskrig. I dag er Falstad et minnested og senter for menneskerettigheter. Falstad tilbyr overnatting og har et kjøkken som serverer nydelig mat av høy kvalitet.

Omvisning i et historisk perspektiv
Senteret har 3 permanente og temporære utstillinger, samt en digital rekonstruksjon av fangeleiren. Gjennom tekst, gjenstander, lyd og bilde formidles historien til SS Strafgefangenenlager Falstad og fangenes skjebne, det nasjonalsosialistiske leirsystemet, nazismen og folkemordet.  Det er også mulighet for en vandring til Falstadskogen og minnestedet over de over 200 menneskene som ble henrettet der under 2.vl.

Bestillingsinformasjon
Pris: fra 2650,- pr person.
Inkludert i prisen:  3 overnattinger i dobbeltrom, leie av sykkel 1 dag, bagasjetransport 2 dager, pilegrimspass, 2 lunsjpakker, omvisning og inngang på Stiklestad og Falstadsenteret.
Epost: [email protected]
Tel:+47 74 40 17 16