Hermann blir årets konge

Vi tror han vil være med på å gi både kongerollen og spelet en ekstra dimensjon, sier Anne Marit Mevassvik, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter

kjøp billett knappHermann Sabado blir årets konge i “Spelet om Heilag Olav” på Stiklestad.

 

 

– Hermann er en av våre aller beste skuespillere. Han har utmerket seg med svært gode rollefortolkninger de siste årene. Vi tror han vil være med på å gi både kongerollen og spelet en ekstra dimensjon, sier Anne Marit Mevassvik, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Orkdalingen Hermann Sabado er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2004–2007) og har mellomfag i drama og teater fra NTNU i Trondheim. Han har hatt en rekke roller ved både Trøndelag Teater og Nationaltheateret de siste ti årene.

Årets skuespiller
For rollen som Prior Walter i “Engler i Amerika”, mottok han Heddaprisen for beste mannlige hovedrolle i 2018. Sabado har i tillegg mottatt prisene Teatrets Venners kunstneriske pris 2008 (Trøndelag Teater) og UT-Awards (2009) og vært nominert til Kanonprisen og Amandaprisen for rollen i kinosuksessen “Upperdog”.

I barnefilmen “Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin” har han stemmen til Ludvigsen. Sabado har også vært å se i tv-seriene “Det tredje øyet” og “Mammon”. Dette er første gang han har en rolle i Spelet om Heilag Olav.

Fra musikal til skald
I rollen som Tormod Kolbrunarskald får vi se musikalstjernen André Søfteland fra Odda. Han er kjent fra roller i blant annet “Hellemyrsfolket”, “Les Miserables” og medvirket i fjor i Trøndelag Teaters oppsetting av “Spelemann på taket”. Et annet nytt bekjentskap for spelpublikummet blir Øystein Røger i rollen som Torgeir Flekk. Han har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1993. Vi har sett ham i flere tv-roller, blant annet i Lilyhammer og Mammon, og for tiden er han med i oppsettingen av “Fruen fra havet” i London, med tidligere spelinstruktør Marit Moum Aune som regissør.

Årets rolleliste
De profesjonelle rollene er nå besatt. Fra tidligere er Nils Ole Oftebro bekreftet som Gamal-Jostein. Nye skuespillere for året er som nevnt Øystein Røger i rollen som Torgeir Flekk, André Søfteland i rollen som skalden og Hermann Sabado som kongen. Ellers får vi møte både Marit A. Andreassen, Hanne Skille Reitan, Roger Storm og Tore B. Granås i spelet denne sommeren også.

Profesjonelle skuespillere i 2019:

  • Olav Haraldsson:   Hermann Sabado (ny)
  • Gudrid:  Marit Adeleide Andreassen
  • Torgeir Flekk:  Øystein Røger (ny)
  • Gudrun:  Hanne Skille Reitan
  • Skalden:  André Søfteland (ny)
  • Arnljot:  Roger Storm
  • Gamal-Jostein:  Nils Ole Oftebro («ny»)
  • Kvistadbonden:  Tore B. Granås

Årets regissør: Peer Perez Øian
kjøp billett knapp