Hva skal kunstneren få mene?

William Nygaard, Agnes Moxnes (NRK), Håkon Bleken, Silje Engja Sigurdsen (kunzt.no) og Lasse Hodne (NTNU) kommer til Stiklestad 28. november for å delta i nyvinningen “Stiklestaddebatten”. Her skal de være med å belyse hva kunstneren skal få mene.

KJØP BILLETT TIL ARRANGEMENTET HER!

En av årets olsokkunstnere kom med flere kontroversielle meninger i et større intervju i Trønder-Avisa i forkant av Olsokdagene på Stiklestad. Dette utløste en stor debatt om kunstnerens stemme i det offentlige rom.

I november tar vi debatten videre i tidenes første utgave av Stiklestaddebatten. Stiklestad Nasjonale Kultursenter har invitert flere av landets fremste stemmer innenfor kunst, ytringsfrihet og samfunnsdebatt for å diskutere forholdet mellom kunst og samfunn i fortid og nåtid. Arrangementet er en del av Talerstolen Stiklestad, og har fått tittelen “Kunstnerens stemme”.

Kunstnere har til alle tider kommentert samfunnet gjennom sitt arbeid, men hva med deres egen stemme? Bør kunsten få snakke for seg selv? Kan kunstneren ta en rolle i samfunnsdebatten? Hvilke budskap er det egentlig takhøyde for? I et radiointervju i sommer, sa forfatter Vigdis Hjorth at kunstnere nesten er den eneste gjenstående gruppen av in­tellektuelle som ikke lenger er bundet av smale stillings­instrukser. Og som dermed står fritt til å formulere sleivspark i en samfunnsdebatt som blir stadig mer strømlinjeformet og konfliktsky.

Lasse Hodne fra NTNU innleder arrangementet med foredraget “Breaking Bad: Frihetens estetikk i avkoloniseringens tid”, før det blir en paneldebatt med Håkon Bleken, Silje Engja Sigurdsen, William Nygaard og debattleder Agnes Moxnes.

Arrangementet er en del av Talerstolen Stiklestad og et samarbeid mellom Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Trønder-Avisa.

Pris: 
200,- for voksen
100,- for student

Billetter kjøpes her: https://bit.ly/2yrrl8q

Kveldens program:
19.00 Åpning
19.15 Kunst og demokrati – et historisk bakteppe.
«Breaking bad: Frihetens estetikk i avkoloniseringens tid» med Lasse Hodne (NTNU)
19.40 Kunstnerens stemme – paneldebatt med Håkon Bleken, Silje Engja Sigurdsen og William Nygaard. Debattleder: Agnes Moxnes.