Middelaldergården Stiklastadir – gjesteloft

På Stiklestad bygger vi middelaldergården Stiklastadir for å lage stemningsskapende rammer rundt de historiene vi forteller. I langhuset fra 2009, får publikum høre om tida før slaget i 1030. Dette er en bygning som er typisk for den førkristne vikingtida, og her presenteres både konflikter og dagligliv. Gildehallen er høvdingens festsal, og her beretter vi hvordan samfunnet fungerte for tusen år sida. Målet med historiene er at de som besøker Stiklastadir bedre skal forstå hvorfor det sto et slag på Stiklestad i 1030.

Historiene om det som skjedde etter 1030, skal publikum få høre i det nye Gjesteloftet. Dette er en bygning som er typisk for den kristne middelalderen.

Gjesteloftet er lafta i to etasjer, med en utvendig trapp i svalgang på begge langsider. Bygningen har to rom nede og to rom oppe. Her forteller vi om miraklene som skjedde rundt den døde kong Olav, om hvordan biskop Grimkjell erklærte ham hellig året etter, om katedralbygging i Nidaros og vandrende pilegrimer. Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, et husalter viet jomfru Maria, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles til gjestebud rundt.

Vi forteller om bygginga og oppdaterer jevnlig på vår facebookside og på instagram. For å finne oss søk etter: @stiklastadir

Mer info om opplevelser for kurs og konferanse finner du her

Klikk her for å se et 360 graders bilde inne i Gjesteloftet

Fasiliteter: