Gjesteloftet

Historiene om det som skjedde etter 1030, får publikum høre i det nye Gjesteloftet. Dette er en bygning som er typisk for den kristne middelalderen.

Gjesteloftet er lafta i to etasjer, med en utvendig trapp i svalgang på begge langsider. Bygningen har to rom nede og to rom oppe. Her kan vi fortelle om miraklene som skjedde rundt den døde kong Olav, om hvordan biskop Grimkjell erklærte ham hellig året etter, om katedralbygging i Nidaros og vandrende pilegrimer. Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, et husalter viet jomfru Maria, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles til gjestebud rundt.

Vi forteller om bygginga på vår facebookside og på instagram. For å finne oss søk etter: @stiklastadir

TILBUD

VÅRT DAGLIGE BRØD
Velkommen til en spennende stund i det unike gjesteloftet på middelaldergården Stiklastadir. Bli kjentVPL_4_komp med konger og helgener, mirakler og hverdagsliv, byggeskikk og samfunnsbrytninger fra Norges storhetstid, mens ganen får en smak av høymiddelalderens mat. Passer fint som en spennende aperitiff før middag. Kan også gjennomføres på engelsk og tysk.

Antall: 10 – 25 personer
Varighet: 1 time
Inkludert: handmat og øl

 

GJESTEBUD I GJESTELOFTET

Året er 1247 og Håkon Håkonsson er kronet til konge på olsokdagen. På Stiklastadir inviterer DSC_0808Aslak og Helga til feiring av kroninga på stormanns vis i det nybygde Gjesteloftet. Kongens stefar Vegard var jo tross alt ekte verdaling, og Aslak skryter av sin frende! Opplev Norges storhetstid i vår nye storstue, der bordet er fylt med fat og gryter som dufter av krydder fra alle verdens hjørner.

Antall: 10 – 25 personer
Varighet: ca. 2 – 3 timer
Inkludert: Tidsriktige retter av fisk, kjøtt og grønnsaker samt desserter. 4 enheter vin/øl. Alkoholfritt alternativ. Bordservering. Gjestebudet kan gjennomføres med enklere mat, kjøttgryte og dessert, og 3 enheter drikke.