Attraksjoner

På kulturhuset får du kjøpt billetter til alle våre arrangement, og du finner informasjon om alt som skjer på Stiklestad. Kultur­huset er i tillegg arena for både utstillinger, konserter, seminarer og foredrag.

 

Utstillingen "Stiklestad 1030"

OMVISNING
Hver dag i perioden 24.juni – 13. august klokka 13.00 kan du bli med en av våre gaider som gir deg innsyn i historien om helgenkongen Olav og viser deg omkring på slagstedet. Omvisninger utover dette kan bestilles på tlf. 74 04 42 00

STIKLESTAD 1030
Permanent utstilling med inngang fra borggården. Utstillinga omhandler overgangen fra førkristen tid til tida etter slaget på Stiklestad, da kristendommen fikk solid rotfeste i Norge.

STIKLESTAD KIRKE
Kirka som står der i dag, er ei steinkirke fra middelalderen som ble reist mellom 1150 og 1180. Den er og har vært et kjent og kjært pilegrimsmål. Historien forteller at kirka ble reist over stedet der Olav Haraldsson ble drept i 1030.

ST. OLAVS KAPELL
Katolsk kapell satt opp i forbindelse med 900 års­jubileet for slaget på Stiklestad i 1930.

HELLIGE OLAVS KAPELL
Russisk ortodoks kapell opprinnelig fra Folldal. Flyttet til Stiklestad og innviet i 2014.

OLAVSSTØTTA
Norges eldste minnestøtte, som er et minnesmerke over Olav den Hellige.

RYTTERSTATUEN
Olav den hellige, laga av kunstneren Dyre Vaa i 1973.

SPELAMFIET
Nordens største friluftsscene. Her spilles Spelet om Heilag Olav hvert år i slutten av juli, og det er også en ypperlig arena for andre teaterstykker og konserter. Amfiet har 5.500 sitteplasser.

LEIDANGSGALLERIET
I samarbeid med Nils Aas Kunstverksted viser vi 4­5 kunst­ utstillinger i løpet av året. Håkon Bleken har laga den faste utsmykningen i hotellet, som er en 216 meter lang frise.