Vi etterlyser kreative ungdommer

En av mange vegger Ståle Gerhardsen har dekorert. Nå skal han sammen med 15 ungdommer lage uttrykk til Ungdommens talerstol: VÅKEN.

Helga 15. og 16. juni arrangerer vi idé- og kunstverksted sammen med årets olsokskunstner Ståle Gerhardsen. Resultatet blir en egen utstilling ifm Ungdommens talerstol: VÅKEN under årets Olsokdagene på Stiklestad.

Gjennom konseptet Ungdommenes talerstol ønsker vi å løfte fram mangfold og ytringer fra unge. I år arrangerer et idé- og kunstverksted med 15 ungdommer og Ståle Gerhardsen, som en del av programmet.

– Gerhardsen har en spennende uttrykksform. Han er nyskapende og har en unik evne til å kombinere alvor med lekenhet. Dette mener vi er et veldig spennende utgangspunkt for å koble årets olsokkunstner opp mot nettopp Ungdommens talerstol, noe kunstneren selv også er veldig gira på, sier fagsjef og førstekonservator Heidi Anett Øvergård Beistad.

Vi etterlyser nå ungdommer i alderen 13 til 19 år som vil være med på en workshop sammen med olsokkunstneren på Stiklestad 15. og 16. juni. Kost og losji i langhuset på Stiklastadir er gratis for dem som deltar. Kun reise til og fra Stiklestad må bekostes selv.

– Dette er en unik mulighet for ungdommer som liker å ytre seg gjennom kunsten, og ikke minst en mulighet til å få jobbe sammen med en av Norges fremste samtidskunstnere. Vi håper også at dette skal bli trivelige dager der ungdommene og Gerhardsen skal bli kjent, og trygge på å dele sine ytringer gjennom kunsten som skapes i dette prosjektet, sier Øvergård Beistad.

Resultatet fra workshopen skal stilles ut utendørs på museumslandskapet på Stiklestad under olsokdagene.

OBS! Verkstedet er nå fullbooket. Ønsker du å stå på venteliste? Send en epost til Heidi Anett Øvergård Beistad ([email protected])